Achter de schermen: Documentaire AZC – school Beverwaard

 

Tijdens dit project film ik vooral Fly-on-the-wall dit is een documentaire stijl waarbij je ‘als vlieg’ jezelf met de camera oplaat gaan in de ruimte, niet opvalt en zo kan je bijzondere momenten vangen met je camera. Momenten die in deze film een belangrijke rol spelen en juist bij dit verhaal echt laat zien wat de AZC school voor een school is.

In het begin zijn de kinderen heel nieuwsgierig en willen allemaal even mee kijken met wat ik aan het doen ben. Ik laat ze kennismaken met de camera. Zo gaat de spanning er wat vanaf. En kan ik daarna rustig mijn gang gaan.

Opdracht
Deze korte documentaire film wordt in opdracht van de AZC-School Beverwaard gemaakt. Directeur Tom Kross wil door middel van de film: directie, bestuur en gemeentes zelf laten zien hoe het allemaal werkt op deze bijzondere school.

De AZC school in Beverwaar is in 2016 opgericht. En is direct gekoppeld aan het AZC in Rotterdam. Kinderen van basisschool leeftijd gaan hier naar school. Kinderen die vaak ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en via een lange weg in Nederland terecht zijn gekomen. Op school leren ze vertrouwen te krijgen, zich veilig te voelen. En zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren zodat ze in Nederland een nieuw leven kunnen opbouwen