NINA+AMC ART – trailer

NINA+AMC ART Een hyperrealistische kunsttour bestaande uit een kunstboek, audiotour en expositie. Een crossover tussen kunst en wetenschap
Een project van: Ninaplus –

Opdrachtgever: Nina Goedegebure
Camera | Edit: Ilse van Loon
Sound Design: Dennis van Tilburg
Grafisch: Anouk Stoffels

Wanneer mijn vriend (de architect) in het AMC gediagnosticeerd wordt met een zeldzame bindweefselaandoening en acuut een openhartoperatie moet ondergaan, wordt kunst ons coping mechanism.Begeleid door de scherpe beat van zijn telemetriekastje dwalen we door de gangen van het AMC op zoek naar inspirerende werken. Op zoek naar een andere realiteit.
De kunstwerken triggeren herinneringen, vragen en emoties en ik begin te schrijven aan contemplaties over kunst, waarneming en de kloof tussen jezelf en de werkelijkheid. Zodoende geef ik woorden aan de rollercoaster van gedachten en emoties tijdens diagnose, operaties en herstel.

Zo ontstond het crossover kunstproject NINA+AMC ART. Een hyperrealistische kunsttour bestaande uit het kunstboek Loeys Dietz, elke dag een kunstinjectie, een ingesproken audiotour en een expositie in de Brummelkamp Galerie in het Amsterdam UMC, locatie AMC 7 april – 31 mei 2022.

Eendracht
Eendracht
Eendracht